
Αγαπητό Ημερολόγιο, γευμάτισαν προ ημερών τέσσερα, πολύ φέιμους άτομα. Ο πατέρας των μπασκετικών Γεώργιος «Σωλήνας» Βασιλακόπουλος, ο πατέρας των αθλητικών συντακτών Φίλιππος Συρίγος, ο πατέρας των διαιτητών Λάζαρος Βορεάδης κοινώς «Λάρυ» και η γυναίκα του Δέσποινα, που τυγχάνει δεξί χέρι της Νατάσσας Παζαϊτη κατά κόσμο Καραμανλή. Το τι είπαν θα το γράψουμε άλλη φορά. Το τι έφαγαν έχει σημασία. Κώστα Ρήγα με πατάτες στο φούρνο… Για να ξέρετε πως φτιάχνετε και εσείς σας αποκαλύπτουμε τη συνταγή:
Υλικά
1 1/2 Κώστας Ρήγας (μπούτι)
1 κιλό πατάτες
Σκόρδο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελληνική κουζίνα
Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον Κώστα Ρήγα.
Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
Αλείφουμε τον Κώστα Ρήγα με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τον Ρήγα.
Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
Υλικά
1 1/2 Κώστας Ρήγας (μπούτι)
1 κιλό πατάτες
Σκόρδο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελληνική κουζίνα
Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον Κώστα Ρήγα.
Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
Αλείφουμε τον Κώστα Ρήγα με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τον Ρήγα.
Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
No comments:
Post a Comment